Agenti

Tarik Musabegović
+387 (0) 62 599 172, +387 (0) 66 499 822
Ervin Hadžiefendić
+387 (0) 62 772 006, +381 (0) 66 414 141
Emir Hadžiefendić
+387 (0) 62 772 336, +387 (0) 66 414 141

Naši agenti

Image result for real estate banner

Agenti za nekretnine su osobe koje prodaju, kupuju, ili iznajmljuju nekretnine (stanovi, zgrade, kuće, poslovni prostori/objekti, hale i magacinski i/ili skladištni prostori) za druge, i za to dobijaju platu, ili određeni vid finansijske nadoknade. Prodaja ili kupovina nekretnina predstavlja i složenu transakciju.

Zbog te složenosti, ljudi koji žele da kupe ili prodaju nekretninu skoro uvek se obraćaju profesionalcima za to, a to su upravo agenti za prodaju/kupovinu/iznajmljivanje nekretnina. Zbog ukazanog poverenja od strane svojih klijenata, agenti za nekretnine su u potrebi za stalnom nadogradnjom ličnih i profesionalnih mogućnosti i znanja.

To se odnosi na stalno informisanje o tržištu nekretnina ali i psihološkom aspektu trgovine, tačnije prodaje. Agenti za nekretnine u svakom momentu mora da znaju koja će stambena ili poslovna varijanta najviše odgovarati željama njihovih klijenata ali i finansijskim mogućnostima.

Trebalo bi da budu odlični znalci zakona o porezima, i drugih zakona, koji su važni za kupovinu, prodaju, ili iznajmljivanje nekretnina. Agenti nekretnina su u stvari posrednici između prodavaca i kupaca, ili, stanodavaca i zakupaca...

Njihov posao podrazumeva i zakazivanje sastanaka između stranaka, zatim pokazivanje nekretnina za koje smatraju da bi se eventualno dopale klijentu. Agent je tu da, ukoliko se klijentu dopadne nešto pregovara o ceni iste nekretnine, te da obezbedi potpisivanje ugovora, i na kraju da obezbedi uslove za useljenje, ma kakva da je nekretnina u pitanju, npr.uvođenje centralnog grejanja kao uslov kupovine, itd.